V srpu měsíce
Viděl jsem dnes v srpu měsíce
Poskakovat tam malé opice
Car z dáli, tahá za jejich neviditelné nitky
Nenaslouchali jsme, přicházejí jeho výtky
Spřádá tam svoje tajné, speciální operace
S chlapci, co hrají si na Wagnerovce
Rozpoutali války v bezejmených vesnicích
V ten den, byli všichni na ulicích
Od severu k jihu samá poušť
Bolestné a dlouhé budou vaše kroky
Od severu k jihu samá spoušť
Bolestné budete zanechávat stopy
Nevěsto vzpurná, nevíš, co tě čeká
Rozpoutal se hon na člověka
Slepí jsme k bolestem druhých
Car spřádá svoje tajné plány
Zatím zdvořile klepete na naše brány
Vaše bolest a trýzeň
Pro nás zatím nepoznány
Vydrancovali vaše vesnice, vaši zem
Proto musíte přijít sem
To je car a jeho tajné plány
Pro jeho nevěstu
Zatím nepoznány
Evropo, milá, rozmilá
Vzbuď se, vzbuď se, má milá
Už nezbývá ti mnoho času
Slyšet je až příliš mnoho hlasů
Každý z vás myslí jen na sebe
Co mohu, Evropo
Udělat pro tebe
Od severu k jihu samá poušť…
Inspirace: Amanati - Mohë Mohë
Kde operuje Vagnerova skupina, Ukrajina, Sýrie, Libye, Středoafrická republika (SAR), Mali, Súdán, Mosambik, Venezuela.
Celkový počet obyvatel zemí, kde Vagnerova skupina působí nebo působila, činí přibližně 204,5 milionu obyvatel. A teď si představte, že pouhé 1% se bude chtít dostat do Evropy, nehleďme na další probíhající konflikty…
Tak to si myslím, už stojí za zamyšlení…