Anotace: Dnes jsem byl na místech v lese, kde vzniklo todleto, stále aktuální... Sbírka Když tají ledy
Nejlepší, co můžeš udělat,
je sedět a nic nedělat.
Jeden hlas, z lenosti se stává činnost.
Vícehlasý sbor a z činnosti se stává myslivost.
Zrovna pěkné dívky smyslnost, když bordel proudí hlavou
Málo házíme plody stromů zvěři, co jsou pro ni potravou.
Země trpí otravou, když detonace hloubí jímky
Tohle není denotace, už jsem zase u obrazu té dívky.
Není pro vojáka lepší být radši u té dívky?
A není pro něj lepší vnímat teď jen skutečnost s díky?
Důležité je mít mír v srdci, nemusí být potah z dýmky.
Na chvíli vydechnout, sednout, jen když zasunem své dýky.
Poslouchání ticha lesa, může být příklon k nějaké víře,
Lepší pak jít na panáka než shnít za vraždy v díře.
Nejlepší, co můžeš udělat,
je sedět a nic nedělat.