Dopsal jsem jednu kapitolu
smetl prach z černého stolu
hrneček s puntíky dal k dřezu
pustil si trochu pravého jazzu.
Sedl si pokojně na kanape
venku je pošmourno, krápe
knihu jsem zdvihl před sebe
těžká je, jako z kamene.
Pročítám řádky bez pocitů
sedím tu tiše v chladu bytu
drbu se občas za uchem
z knihy jsem náhle rozrušen.
Myšlenky odskočí od knihy
oči se s duší zasnily
přemítaj budoucí stavy
cítím jen strach, obavy.
Odkládám knihu po chvíli
odstavce v ní mě děsily
obsah se zdá být nejasný
lidstvo se mění na grázly.
Píšeme rok dvacetčtyři
z obchodníků jsou upíři
a z vládních kruhů vane
že něco zlého se stane.
Svět spěje ke svému konci
z lidstva je stádo ovcí
vlci jim velí kam mají jít
aby si zvedli blahobyt.
Orwel to věděl už dávno
stále si hrajem na piáno
do lodi proudí už moře
z pohody bude jen hoře.
tomu se říká: pan Panik
(nikoli panic) -
pokud má přijít zánik
tak se směju o to víc a nečekám na nic :DD
28.11.2024 08:15:35 | šuměnka
když ani granko nepomůže.. bohužel výstižné k dnešku ( ale za to ta akce na mandarinky - třetí zdarma! ) ... chválím téma i provedení, ďble! :)
28.11.2024 07:06:17 | Svensen