Předjaří
Anotace: březen - duben 2007
Sto metrů pod námi
sto metrů pod Vysočinou
vybublalo jaro
ale tady severní proudění
brnká o zuby
a jen ozimy barví krajinu
proužky sněhu na mezích
jak žebra vymřelých velryb straší skřivany
ale už brzo to zašumí v orloji bříz
a stoupavé proudy vynesou pod naši oblohu
pískání vlaštovek
a vlažný noční vítr
pošle do záclon vůni javorů
Komentáře (3)
Komentujících (2)