Splín
Anotace: Tady něco, ještě s podzimu, znáte takové ty nálady...
Listy vzduchem zvolna krouží,
nad promrzlou černou louží,
vítr s nimi valčík tančí,
vzhůru, dolů, spolu jančí,
tanec lásky, tanec smrti,
je k nim osud příliš krutý?
Další a další, dolů vrhají se,
v reji rozmařile radují se,
závrať barev, jemných stínů,
mysl halí trocha splínu.
Nebem mraky temné plují,
nad krajinou poletují,
čáry v nebi, čáry země,
všechno zdá se bezúčelné,
podzim padl na krajinu,
v sobě máš teď mnoho splínu...
Komentáře (0)