Obrázky bez rámu
Krásnolisté
sponky vlasů
na kopcích.
Opálené prsty
mýtin
zatlé v nich.
Plochá bříška lánů
zlátnou, zelení.
Nebeská oka jezer
prohlédnou
v oblacích.
Oblá ňadra lip,
korun do větru
vzdychavých.
Křížky muk,
prodchlo teplé světlo
božích ramen stín.
Kostečky domů
na šatech měst,
stuhou silnic svázaných.
Hříšně čistá
vůně květů
line se lukám z podpaží.
Svlékni se z mlhy,
miluj vlahou nocí,
vtáhni mne do sebe,
poctivá krajino,
galánko česká.
Přečteno 417x
Tipy 3
Poslední tipující: Dota Slunská, hanele m.
Komentáře (4)
Komentujících (4)