Spanilý déšť
.
Na obloze mráček šedivý
dva když potkají se
to se jim nelíbí
hádají se a kaboní
kdo z koho
zda prý se dohoní
okamžik malý
burácí se v oblacích
blesky v očích mých i tvých
a pak náhle úleva
kapka k zemi dolehla
svlažila ji vyprahlou
touha žízně s krajinou
se laská v dáli
pohrávám si s kroupy
sněhobílé kuličky na hraní
a proudy deště s větrem
honící se přichází svítání
tráva jak peřina země krásně voní
po lesních jahodách
po rudých malinách
klaní se nečasu a já děkuji
toužebná pohroma
...přišla
.
Komentáře (4)
Komentujících (4)