Magická krajina
Podvečerní krajina
má magický náboj.
Obzory se přibližují,
vzduch se čistí.
Ptáci se uklidnili
a spí ve svých úkrytech.
Občas vyskočí srnka
z lánu obilí.
Tak začíná léto.
Denní sluneční paprsky
rozpalují stráně
dočervena ,
od rozkvetlých vlčích máků.
Krajina je poseta
třezalkou
a heřmánkem.
Do lesa padá tma
a najednou jsou vidět
malá světýlka.
To jenom světlušky
ukazují cestu z lesa.
Měsíc nad hlavou
se jak lampa v pokoji
rozzářil,
je úplněk.
Jdu domů s krásnými pocity,
které se nedají ničím jiným
vynahradit.
Cítím se šťastna
a spokojeně se usmívám.
Příroda vždy ve mně probudí
snílka a blázna, který má
rád život,
pro jeho denní kouzla.
Komentáře (2)
Komentujících (2)