Západ
Anotace: ... v neděli jsem měl možnost pozorovat krásný západ slunce
Obloha,
tančí v zajetí slunečních mraků.
Dar života končí dnešní pouť,
dávám si k hlavě revolver a
mačkám spoušť.
Né, tak zlé to není...
TA díra zapomnění,
klesá z nebe do setmění,
ale tu nádheru
jež v sobě ukrývá...
...ponechá ještě pár vteřin,
či minut pro nás nevěřící.
Mraky se skvostně chvějí,
červenají studem,
plují, ukrývají jmění,
vzpomínají...
A malíř? Nevěřícně hledí,
paletu barev v rukou má
a neví jak tu správnou barvu namíchat.
Příroda mocná čarodějka,
pouze ona ví,
jakou barvu právě vzít.
Nejen naše vjemy dokáže
svou dokonalostí ochromit.
Pole klasů, voják za vojákem,
také na tu krásu hledí,
uklánějí své bolavé nohy
ke spánku.
Dobrou noc sluníčko sedmitečné ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)