Za mlhou

Za mlhou

Anotace: snad trošku lyrická a melancholická

Mlžný opar se nad poli vznáší
Ticho táhne se oblohou
Chlad za nehty se vráží
Lidé do těch míst nemohou

A cinká tam snad tisíc tónů
Ne hlasitě, jen potají
Z hlubin i ze všech pórů
Tam potichu si šeptají

Aby snad nezapomněly světy,
Že tam někdo se nachází,
Aby snad tyto jiné světy
Přešli k nim po hrázi

Vždy s novou duší
Přijde plamen
Bleskne a sekne oblohu
Roztrhne stavby starodávné,
Přivodí svěží obrodu.

Však není to mrtvolné žití,
To jenom přechodný stav bytí,
To jenom stav tvého ducha,
Co bude potom?

Tma? Noc? Nic?

Bude snad něco víc?

Nikdo ti to nepoví,
Čekej a tiše doufej,
Že jiní ti napoví,
že se to dovíš dřív,
než ti bude ouvej.
Autor mavi, 11.07.2007
Přečteno 383x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Moc hezké, líbí se mi to. :-)

30.07.2007 19:11:00 | Vitae

líbí

krásná...moc se mi líbí...:)) píšeš moc hezky...:))

12.07.2007 15:12:00 | rry-cussete

líbí

... aneb nic netrvá věčně...

12.07.2007 09:11:00 | xxx xx s

líbí

Ne hlasitě, jen potají - pěkné verše...

11.07.2007 23:26:00 | Bíša

líbí

:-)))..to se mi líbí..moc..lehké nadčasové pradávno..

11.07.2007 22:47:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel