Horo-skopová variace
Anotace: Zvesela, něco se dělá... a něco nedělá...
Slizká kůže ryby, co na stole chybí,
neb vodnář odnesl ji po proudu
a udí si ji tiše ve čmoudu...
A panna na okraji řeky
pak pěsti zatínala vzteky
a zrazena a podvedena
lvu se odevzdala... by trhal tělo na cáry...
Však lev, ten hřívy hrdé, obměkčil srdce tvrdé,
aťs býk, rak, štír či kozoroh
nebo jen prostý neznaboh
co zrozen v roku opice
však poznáš lásku, kraslice,
z vajíčka ptáka Noha.
S milostí od zvířat krále
smí panna kráčeti dále
radostným údolím života
hle, ryba se v písku plácá
a racek křídly třepotá...
Komentáře (1)
Komentujících (1)