Září

Září

Anotace: 12 měsíčků,12 vládců - rok.Teď pomalu,ale jistě přebíra žezlo i korunu bohémské září.

Léto pomalu se loučí,
srpen předá svoji vládu,
velikému estétu,
začne vládnout září.

Tenhle bohém obejde si,
všechny stromy listnáče,
okoukne je, přeměří,
vymění jim kytlice.

Teď pavoučí pokolení,
neví kde mu hlava stojí!
předou vlákna,tkají látky,
na podzimní modely.

Žlutá,hnědá,okrová,rubínově červená,
ta se bude vyjímat v těch košatých korunách!
Přípravy jsou v plném proudu,
všichni mají plno práce,
aby byli připraveni na maškarní bál,
na něm bude vyhlášený,
za úplňku o půlnoci,
ten největší elegán!
Autor sluníčko sedmitečné, 30.08.2007
Přečteno 459x
Tipy 1
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

i já přijdu jako král

04.09.2007 12:35:00 | vodnař

líbí

To je úplně pohádková básnička.

30.08.2007 16:55:00 | s.e.n

líbí

Budu tam, vystaven v koutku...

30.08.2007 14:40:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel