Jaro
V duši zima vládne
v ní mé srdce chřadne.
V mysli sníh
a té zlé doby není konce.
Už chci slyšet ptáků zpěv
a slyšet zvonit modré zvonce.
Však teď už slunce vidím déle-
má duše se zahřeje.
Na blízku jsou ty doby krásné -
to se mé srdce poměje.
Na blízku jsou ty jara zvuky,
kdy tráva roste a kytky se probouzí ,
kdy nebe je modré a zelené luky
vítají dobro, lásku a nové naděje.
Komentáře (0)