Babí léto
Anotace: ...je nádherné téma pro psaní romantických básní
Sbírka:
Kdysi dávno
Ráno, zem do mlhy zahalená,
večer, brzy obloha potemnělá.
Létu nezbývá už mnoho sil,
přichází podzim, ten pán chmurných chvil.
Ptáci připravují se na dlouhou pouť,
až tam, kde slunce dlouho chodí spát.
I já bych chtěla do těch končin plout,
mohu však o těch krajích jen básně psát.
Stromům se jejich zeleň vytrácí,
obilné lány jsou dávno zkosené,
poslední pavučinky předou pavouci
a louka se zbarvuje do hnědé.
Kytky odkvetly, už netěší nás,
snad jen ten bodlák je tu na milost.
Babí léto přichází, již je čas,
za dveřmi je zima, ten nezvaný host.
Přečteno 914x
Tipy 2
Poslední tipující: Marfuša
Komentáře (4)
Komentujících (3)