list za listem
pokrývá
zledovatělou zem
okouzlenou
jinovatkou
a stromy
se tetelí
nahotou
se svatozáří
jemných paprsků
slunečních
které nehřejí
už
je podzim
a vše se odívá
módními barvami
tak teplými
ač přesto mrazí
vědomí
že vládu převezme
krutá královna
madam zima
oděná pavučinou
zamrzlou
je podzim
už nás čeká
jen mráz
temno a chlad
vkrádají se do srdcí