Snoubení větru s meluzínou
Snoubil se vítr s meluzínou,
v tom nečase když padal sníh ..
S vlasy modrými a pletí bílou,
nechala vítr v rozpacích ..
Zmatením vločky nechal padat,
bez pořádku a všimnutí.
Bouře se zvedla, když začal lapat,
po dechu, po jejím dotknutí.
Do dlaní chytil vločku bílou,
a na prst kroužkem nasadil.
A meluzína s tváří vlídnou,
přiměla vítr, aby ho roztavil.
Zmizel prstýnek z vločky bělavé,
nechal ji závoj tedy tkát.
Však její srdce je příliš divoké,
a nebude tedy větru lhát.
Odmítla závoj i pavího šatu,
radš svobodu svou si zanechá.
I z nožky sundavá svatební botu,
jenž byla z ledu stavěná.
Vítr byl odmítnut jaký tajfun,
zanechal ze zklamání vlastního.
A navzdory bolu a jejím zádům,
poslouchá kvílení jejího.
Co v pískotu zpívá si meluzína,
to jenom ledový vítr zná.
Po nocích hromovu píseň zpívá,
proč milá jeho je taková.
A když padá každý rok vločka první,
vítr ji v dlaních zachytí
A silou mrazivou v led ji pálí,
snad letos prstík nastaví …?
Ta zlobivá Meluzína ..
Přečteno 385x
Tipy 6
Poslední tipující: Jiparo, Bíša, trrtrr
Komentáře (5)
Komentujících (5)