Strom a mráz
Anotace: Mě napadlo při procházce sichravou podzimní krajinou.
Mladý strom na kraji lesa stál,
Rovný peň, koruna listnatá.
Větřík si s ním rád hrál,
Než zima přišla kostnatá.
Zprvu listí z něj strhala,
poté jeho nitro chladem zranila,
Míza v něm zatuhla
a život z něj vyprchal.
A tak obloha modravá,
je černým větvovým překrytá.
Ve větru se jen tak kymácí,
život se do nich nevrací.
Přečteno 436x
Tipy 1
Poslední tipující: Erion Fate
Komentáře (0)