Umírá dravý pták
Anotace: Vlastně ani nevím, jestli ji mohu opravdu zařadit do sekce příroda. Prvků přírody obsahuje mnoho, ale jsou to hlavně metafory vtělených pocitů mísících se s barvami prožitků..
Sbírka:
Krajíc života
Listí opadané,
touhy vzdané,
srdce žalem zmírá
letem netopýra.
Stromům do koruny
zněly plaché struny
pláčem bodláků
v dlaních tuláků.
Teď už nezpívají,
větrem vlají,
jak písně domorodců
v paměti tvých otců.
Pohledem do dvora,
cítr tě zavolá
poselstvím stromů
už nevrátíš se domů.
Listí se smutkem chvěje,
Luna pěje
na čele slunce znak -
umírá dravý pták.
Komentáře (0)