Březen
Březen
Nelze předejít jarní havárii.
Ještě sklízíme úrodu zimy.
ale večer už potají rezonuje,
kmitáním nejkrásnějších ženských nohou.
A brzy milenci
tísnící se na hrotu jehly
se prvně poraní.
Ještě o polednách zamrazí,
země si ještě nezahřála kosti,
ale vzduch je plný protikladů.
A brzy tráva zavoní tence,
pod krokem
co v ní zavzlyká.
Ještě rybníky nevidět
za zavřenými okenicemi,
ale voda dávno promluvila ze spaní.
A brzy noc
v náručích stromů
začne něžně řvát.
Komentáře (0)