Tisovec a Včelákov- Pardubický kraj
Anotace: Pardubický kraj..
Vůně perníku a mandlí čechrá čivy,
spleť říček a čirých potůčků,
tam v Pardubickém kraji leží nivy,
lesy se shromažďují do hloučků.
Na jedné straně rozkládá se Tisovec,
opodál Včelákov ve slunci se třpytí,
Dřevešský potok a jeho pískovec,
napájí žíznivou zvěř v době krytí.
Čiperná Bystřička v Pasekách zívá,
dokola přikryta hustými lesy,
spolu s ní Ležák v duetu zpívá,
Železné hory basují na klávesy.
Nádherná krajina, jehličím voní,
v chráněné oblasti okresu Chrudim,
v uších zní dimenze barytoní,
když v panenské přírodě se budim.
Copyright © 2008, Sidy
Přečteno 357x
Tipy 15
Poslední tipující: Krahujec, Aluna, Psavec, NikitaNikaT., Jan na Druhou, Erion Fate, Bíša
Komentáře (7)
Komentujících (5)