Karkulenky.
Anotace: ***Cestou do Mnetěše*** ***Srdíčku k potěše***
Po bocích hadů z asfaltu utkaných
jak průvod děvčátek Karkulek barevných
větrem ač hnány na místě stojící
v záplavě pšenice zrající, vonící.
Na chvilku nehybné běžící v zápětí
mávají na mraky ať nikam neletí
žíznící po dálkách prosí a žadoní
ať v dešti slzičky nad nimi uroní.
Vítr ten směje se slabounce šepotá
kampak vy děvčátka kam by jste do světa
i ptáček na nebi zpívá tu písničku
radost že děláte mnohému srdíčku.
Komentáře (0)