Jaru
V oparu brzkého rána,
s paprskem v ospalé tváři.
Nesla se vůně jara,
v jemné, zlatavé záři.
Pupeny zeleně nabyli,
Korouhev opět se točí.
Mrazy se v duby složily,
a sníh zmizel nadobro z očí.
V lesíku ožil potůček čirý,
sněženky, zvědavky, vyrostli.
Svět opět je tak nějak jiný,
barevný … ne plný úzkosti.
Brzy už v krásu dospěje,
příroda, procitne ze zimy bílé.
I zajíčka v noře zahřeje,
ty paprsky, teplounké a milé.
Tak mromni si očka přírodo,
utop svět zase v těch krás svých.
Obejmi barvami, svět, okolo,
Ať rozkvete v dlaních tvých, čarovných ..
Přečteno 609x
Tipy 7
Poslední tipující: cevert, pavlis, excited, vapiti
Komentáře (4)
Komentujících (4)