Vodní pramen
Vodní pramen
Kaluž písku střípky kamínků,
v okolí promáčena je zem ,
čirý pramínek vyvěrá z nitra země ven,
slunný snad je každičký den.
Ze svitem slunečních paprsků ,
všemi barvami zpívá ,pramínek bublinek řetízků.
Kapičky rosy v chladu co si ,vytváří ,
krystalky ledu zvonkohru tvoří,
břehů i kmenů dotýká se ve tváři,
zpívá se sborem větru k lesů zády.
Chce pořád …,pořád ven,
svévolně prozkoumává blízký terén,
nic jej nezastaví ,je to živel suverén.
Z kopců plynule baletí,stéká pramínek vlasů ,
v přírodě vytváří svou krásu ,
již od dávných dob času.
Vše zmáčí všude kde dosáhne,
pomůže i vezme všem ,po čem prahne.
Přečteno 490x
Tipy 1
Poslední tipující: prostě já
Komentáře (2)
Komentujících (2)