Nedělní ráno
Anotace: takle bych se chtěla probudit
Tma noci pozvolna se rozplývá,
zmámený básník procitl na stráni,
kde rozpustil se modravý stín,
v oparu mlhy přichází svítání.
Paprsek ranního slunce
hladí ho nesměle po tváři,
otvírá jeho ospalé oči,
aby je v minutě prozářil.
Pozvolna odchází pivní spánek
odnáší ho jemný letní vánek.
Spokojeně leží v trávě,
napůl ještě v extázi,
pokuřuje dýmku míru,
slunce zvolna vychází.
Kratičký mihotavý záblesk
do jeho myšlenek potichu se vplížil,
jen tak se usmál a zjistil,
že v noci něco prožil.
On si na to nevzpomíná,
ale v skrytu mysli ví.
Přečteno 269x
Tipy 1
Poslední tipující: Juan Francesco de Faro
Komentáře (1)
Komentujících (1)