Malá večerní sonáta
Anotace: par slov vypujceno s norske hymny. Slunecni hrob taky neni muj.
Proplouvat
alejí
večerem,
co svou krásnou hlavu nachýlil
v odlescích lamp
tančit to svoje
večerní malování.
Vykreslil na chodnících
ornamenty kapek
dva tři znaky o znavení,
vlahých zdech a mesíci.
A bílé, bílé kvety naproti obloze,
/opar smutku v štestí/
v malých večerních sonátách
hledají requiem.
(Ano, my milujeme tuhle zem
kvety, hroby, chodníky
a nekdy by človek mohl umřít
jen tak, jak stojí)
Sága noci,
co nás posílá
klást ty bíle, bílé kvety
na sluneční hrob.
Přečteno 339x
Tipy 4
Poslední tipující: fialová, adida, Psavec, Mango-Holka
Komentáře (2)
Komentujících (2)