Noční sonáta

Noční sonáta

Anotace: Znáte to...sedíte na parapetu, pozorujete hvězdy a krása chvíle vám vytrhne z úst všechna slova. Protože ona krása by ztratila svůj šarm, kdybyste ji popsali slovy...ale já tohle pravidlo porušila

Noční sonáta

Brčkem upíjím z kalichu noci
hořký svit měsíce
a na nemocničním balkóně
pouštím si nevinně
hluché sonáty ulice.

V oblaku parfému z cigaret
zkouším najít znova dech
pro fouknutí do píšťaly,
kterou mi paní z charity ponechaly
jako vzpomínku na život v klášterních zdech.

Sužován modlitbou, hříchy a tebou
němě jak kulisa v divadle naslouchám
rumraji oživlých loutkových těl
pronášejících svůj důstojný apel
k hledišti plnému kostnatých dam.

Ocelová obloha
z dychtivých očí ryb
svou pěst zatíná
a začne se řítit lavina
nekonečně opakovaných chyb.

V prsou mne tlačí neznámý chlad,
jenž nikdo nevyžene pár doušky kořalky.
A posledními zbytky minulosti ukrývaje
do velké černé obálky
se odhodlávám spatřit zem
naposled za dob kruté války.
Autor Filosof, 12.05.2008
Přečteno 428x
Tipy 4
Poslední tipující: hostmen, Ahimsa
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

ojoj...tenhle prival slov ma silu smest cokoliv...citim v tom horkost nad bytim, kterou dobre znam

15.05.2008 15:58:00 | DodgerKT

Brutus!!! Výborné

12.05.2008 19:49:00 | Ahimsa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí