Červenec
.
Slyšíte ho?
Ten kraví zvonec?
To zvoní hrana
pro Červenec.
V propoceném tričku
a otrhaných džínách
kašle na rozcvičku
a plavky si ždímá.
Po louce běhá bosý
a do horkých dlaní
sbírá kapky rosy
co večer v trávě zvoní.
Za tmy sedí u ohníčku
a smutné písně lká,
že své milé hubičku
až za rok zase dá.
Rozloučí se letní bouří
a odjede stopem,
do rozbřesku už oči mnouří
jeho nástupce Srpen..
.
Komentáře (0)