Anotace: Chtěl jsem zkusit něco jiného a to báseň bez rýmu...a vzpomněl jsem si na jednu květinu.
Moc Ti děkuji za rozbor. Vím, že se opakuji, ale hledal jsem v tom právě smysl. Začít stejně a pak to rozvinout.
30.05.2008 21:29:00 | Tom XVI
Myslím, že by stálo za to se ještě víc odpoutat od pravidelnosti. Melodika a rytmizace veršů je příjemná, skoro bych řekla 'malebná' nebo 'libozvučná', ale ty sešikované tercíny to celé svazují. Jdi trošku víc podle své ruky a vezmi ten volný verš od podlahy. U tebe to v žádným případě nebude na škodu.=)
K významu toho moc nejde dodat. Je z toho znát, že šlo spíš o pokus s formou a velké myšlenky není tedy dobré čekat.
Taky by se dalo prodrat ještě o něco větší slovní zásobou. Používat v básni "něco JE nečím" ve funkci čirého popisu bez idey "padání čtenáři na hlavu", nebo zatvrzení jako tečka za větou, působí chudě a nevyspěle. Jiné a výstižnější slovo může být pro báseň obrovským přínosem.
26.05.2008 23:29:00 | WOAM