Rituál
K půlnoci připluje bárka
zapálím za ni svíci
navléknu bílou rukavici
a mlčky pomodlím se.
Obejdu třikrát svatý strom
dotknu se čelem jeho kúry
zářivý srpeček zjeví se zhůry
roztančí větrné virgule.
Noční tmou zrodí se z mlhoviny
stíny oděná žena
lovkyně beze jména
co obsype mne květy.
Odejde mlhou a nechá mne spát
probudím se ještě před svítáním
položím závoj k jejím dlaním
a zakončím svatý rituál.
Přečteno 437x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, saddova, Churry
Komentáře (2)
Komentujících (2)