Je ráno, ty vráno
Anotace: život je jak letící čáp, když přestaneš mávat křídly, spadneš.
Dneska večer je zas ráno,
co zas krákáš blbá vráno,
Krákám, protože je den,
já měla však, krásný sen,
Sen, který se zdá jen nám,
ten člověku nezdá se,
Čápi, ti letí stále k nám
než člověk, ten provdá se...
Tráva vlhká ranní rosou,
to je slz na té trávě,
já ji začnu sekat kosou,
slzičku si utřu, hravě
Děti si však hrají v písku
vytahuji z ruky třísku
já ti říkal, dej si pozor
dej si pozor na tu lísku
Z okna slyším krásný zvuk
na housle se kdosi učí
v břichu mi však náhle kručí
včelka kolem ouška bzučí
sedá si na čekanku
náhle bodne kudlanku
pak i na mou tatranku
a já volám záchranku...
Komentáře (0)