Podzimní romance
Anotace: Pravda, bude naštěstí léto, ale podzim také není špatý :-)
PODZIMNÍ ROMANCE
Sedím, sedím a stále tiše sedím
Na barvy stromů já tiše hledím
Proč vítr bere krásu
Těm zeleným lesům?
Je podzim a prší do louží
Ten, kdo steskem po něm touží
Po létě, které je už za námi
S podzimem nás zase seznámí.
Sedím a pozoruji ulici
Přešla tu dívka se choulící
Řeknu si, že byť mi láska stůně
Bude jí dobře v posteli u mě.
Rybník je zticha a zticha je hráz
Doufám, že nepřijde ten ohavný mráz
Mráz vede s sebou zimu
A ublíží svědomí mýmu.
Kochat se krásou z barevných stromů?
To už radši půjdu hřát se domů
Počkej chvíli a ty, léto, vrať se
Pomůže, když řeknu: zimo, krať se?
Jaro se s podzimem zase znova žení
Však zas taková jarní krása to není
Doufám, že podzim nebude věčný
Tady sedět už není věcný.
Pohrává si slabý vítr s listím
Bude to rána, až já nakonec zjistím
Že podzim není zas tak krásný
Průhledný, svorný, klidný a jasný!
Zvedám se a chci odejít
Však infinitiv prostý mi říká: přijít
Zase znova?
Doba nová?
Kdo ví ...
Přečteno 478x
Tipy 12
Poslední tipující: Belmon, Danča-frogie, Jahodová kopretina, jedam, zzlatý, Bíša, Puck, Petbab, monterka, Psychopatická lentilka
Komentáře (4)
Komentujících (4)