Kůrovec obecný
Anotace: udělejte něco pro záchranu přírody
Sbírka:
Příroda
Kůrovec obecný
Po obědě v neděli
Nejlepší je v lese
Procházka se vyplatí
Trávící trakt snese.
Co však slyším z dálky
Divné chroustání
Bílý prášek rozsévá
Kůrovec obecný.
Kůrovec je surovec
Chraňte naše lesy
Přičiňme se trochu
Všechno jsou to kecy.
Spadlé dříví pořežem
Spálíme ho v krbu
Až si večer upečem
Kousek bůčku k chlebu.
Na kůrovce obecného
nejlepší je prevence
Očistíme naše lesy
Od hnusného mravence
Generace našich dětí
Nesmí poznat příkoří
Které tady zanechala
Devastace přírody.
Nedáme šanci vrtavému brouku
Bude se smažit v pekle!
Lesní život rozkvete
Do dáli zeleň zazáří.
Přečteno 585x
Tipy 1
Poslední tipující: PIPSQUEAK
Komentáře (0)