Kůra
Kůra
ztvrdlých roků fáč.
Zařekly se duby
mlčet o nich
provždy.
Větru ševelení
v dešti střel neslyšné,
obtékány krví
bodají v kostech
při bouřkách nynějška.
Kolem lesa mír
vyšlapaných cest.
Padlé listí
vkořeněné v hroby,
ztemnělá míza
dávných ran.
Příroda zahladila
vymýcené osudy,
údy větevnatých úst,
jež by větru žalovala,
vrásčitá kůže
zmilosrdněla.
Bolem semknuté rty
obrostou věkem do ticha.
Přečteno 370x
Tipy 17
Poslední tipující: UCET KE ZRUSENI, labuť, kavec, Bíša, Psavec, Holis, hanele m., Myrja, WAYWARD, Iva Borecká, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)