Večer se pozvolna blíží
Okna domů na pobřeží
Osvětlená již jsou
Vítr pozvolna se zvedá
A vlny na moři vzdouvá
Ty na molo narážejí
Jejich větrem tlumený hukot
Veskrze teskně dramatickou
Atmosféru navozuje
A po kamenném molu pak žena
s šaty ve větru vlajícími
k domovu spěchá …