Kam kráčí anděl za půlnoci
Kam kráčí anděl za půlnoci
dech dračí
má ho ve své moci...
Když luna září
a on probouzí se
vstává i stáří
ve dřevěné míse
Vlčice zavětřila jaho pach
konec je včelích rojů
ale on nemá strach
hrdina nočních bojů..
Kam kráčí ten anděl za měsíčku
když chlad odívá se v chladu
snad pro vodu či pro písničku
s holí a sám o hladu
Do dálek, které neuvidíš
Do zvůků, jež nikdy neuslyšíš
Sám avšak s přítelem jménem STáří
sám sm anželkou jménem Smrt
vrásčitá líce
a vous až na zem
let statisíce
šel ten blázen
Do země ptačích letů
tajemstvím cizích světů
krmil se celý svůj čas
památka na něj zůstane v nás...
Přečteno 481x
Tipy 3
Poslední tipující: Bíša, Květka Š., saddova
Komentáře (3)
Komentujících (3)