Babičko, kudy pro vodu ?
,,Babičko, kudy pro vodu ?
Studánka vyschlá je.."
,,K prameni jediná cesta je..
Pilná-li budeš,
brzy se napiješ"
,, Jdi krajem lesa
cesta dlouhá zdá se.
Kdo po ní vydá se,
pohovoří s ptáky
Jdi zemí borového vánku,
potkáš tam poutníka,
jež střeží zdi svatostánku.
Je stár a nemá už sil..
POsbírej dubové listí,
nastří mu dlaně vzácnou mastí
a on zavede Tě tam,
kde prameny sahají až k výšinám
On bude možná unavený
tak nechej ho v kapradí spát
a posbírej ze země kameny
ať v pohodlí s mí spočívat..
A přikryj ho listím,
které jsi dříve nasbírala
ať netrápí ho zima,
co na rampouchy hrála
a poděkuj přírodě - Tvé matce
než se napiješ
A´t cestu zpět najdeš lehce
a světlo jde s Tebou kudy jdeš..."
Přečteno 460x
Tipy 5
Poslední tipující: Holis, Iva Borecká, Dacryon Beata
Komentáře (1)
Komentujících (1)