Usínání v jasmínu
Usnulo září v jasmínové vůni
u břehu řeky Svratky,
kde princ jehel trůní
s lipovou maskou na dubovém polínku
I on usnul v zajetí té vůně
Zpívala řeka hedvábné luně
písně o novém zrození
Někdo tam šel a možná nebyl sám
možná ne a třeba to byl klam
žádný z pastýřů ho neviděl
Muž, jež obývá koruny stromů
zrozený z blýskavic a hromů
zjevil se náhle na kraji lesa
Zavedl jehňátka za oboru
volal : pasáčci, pojďte nahoru
kde vítr listí jemně pročesává
Panečku, to vám byla sláva..
z hliněných misek usrkává
druid jasmínový čaj
Přečteno 565x
Tipy 17
Poslední tipující: Rytíř bláznovství, Yukki, Dacryon Beata, Myrja, Holis, danaska, Bíša, labuť, Iva Borecká, enigman, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)