Život
Vychází nad stichlým lesem;
a v zeleném šeru,
mlžný plášť,
obléká pluk buků a habrů.
U mlčenlivého jezírka,
jen starý rákos odměřuje čas.
V tento čas a v tuto hodinu,
trylek hájem zaznívá,
a sluneční svit,
mlžným pláštěm prosvítá.
Mění se žlutá s červenou,
a souznění dne, rána,
zachvívá se ve strunách,
mezi listovým.
Nad osamělým hájem,
slunce vychází,
a jemné chvění buků a habrů,
rozzářilo ráno,
den nového života.
Přečteno 416x
Tipy 1
Poslední tipující: SZN
Komentáře (0)