Léto již dozrává
Anotace: Střídání stráží, léto odchází...
.
Léto již dozrává
.................
Léto již dozrává
únavou chřadne
a než nám zamává
přidá dny chladné...
Svou sílu do plodů
dávno už vlilo
hlásí se k odchodu
- bylo s ním milo.
Hřejivé radosti
všem lidem předalo,
stalo se vzácností,
jakých je pramálo.
Béře dech sluníčku
symbolu života,
dá pokyn větříčku
ať listím zamotá...
Lidé, proč zoufáte,
roníte slzy,
vždyť stejně doufáte,
že vrátí se brzy...
S úsměvem hřejivým
střihne si s jarem,
jdouc krokem lenivým
slunečním žárem.
.
Přečteno 420x
Tipy 26
Poslední tipující: Jenda P., Květka Š., jita.1965, Myrja, saddova, Jan na Druhou, WhiteSkull, maena, Psavec, kavec, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)