Chrpy
nechme kvést chrpy
ve škarpách rumištních
nevyrve oči porobené zemi
tápavé v úklonách
krájený nechme půlměsíc
zblyštit se v ocelostřici
na průčelích bud srpy
voní sekanou travou
krůpějky rzi stékat
z plna květnatých rán
nechme pihy slunci
když obehřívá údy světu
nechme rosu lkát
do zbytků stonků ran
nechme duše shrbených sekáčů
stoupat kouřem
nad luka a dál
Přečteno 408x
Tipy 16
Poslední tipující: kavec, maena, Bůchví..., Triffid Kolbe, labuť, Psavec, Květka Š., WAYWARD, Holis, Bíša, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)