Na nebi
Na nebi zpěvném mraky zní,
jak píseň v dáli toulavá.
Celý svět zpívá, sní
o tom, co den před námi ukrývá.
Snad ze strachu, že zříme víc,
neobjeví se nic.
Jen plačtivý měsíc drží si svůj tón.
Oněmí-li však i on,
utichne celé nebe,
mraky ztratí melodii.
Ticho už jen zebe.
Komentáře (0)