Větřík
Anotace: Nastává podzim. Krajina ponořená do žlutavého nádechu spadaného listí rozechvívá líbivý větřík stříbrostrunný, tak líbivě a měkce jako mechové polštářky zelenavé. Mé romantické myšlenky svádí přímo ku hříchu uměleckému...
Větřík
Líbivý větřík probouzel se nade skrání,
na mezi malé zelenavé,
koberce z lístků svižně rozfoukával,
labutím bílým z nížin mával.
Nechal se vésti silou lásky,
o které skládal hudbu sfér,
modřínům vzrostlým soropěl své hlásky,
v blankytné kráse hledal další směr.
Podzimní hrátky
Žlutavé lístky břízy bělokoré,
jak plachty vzdmuté nesly se,
svištěly dechem postříbřeným,
do zahrad mýtin kloní se.
Přečteno 421x
Tipy 2
Poslední tipující: Veronikass
Komentáře (1)
Komentujících (1)