Jaro
Anotace: jak se střídají roční období, tak se střídají i pocity lidí
Dnes jen slunce pooralo mnoho řad,
sníh roztál, zmizel chlad.
A se sluncem přišlo jaro,
nové dny, tak dlouhé, tak krásné.
Kolik z nás cítí tu vůni?
Vůni květin, které v zemi ...
stále ještě jsou.
Kdo z nás má představu vůní...
v sobě ukrytou.
Je zázrak vidět, jak příroda pracuje,
co všechno umí a jak funguje.
Proč zelená je tak krásná
a šedá tak málo šťastná?
Hlavu zabořím do trávy,
vidím nebe, je tak modré,
tak krásné, tak čiré a tak dobré
a je z něj cítit náš život.
Krása dechu lidí, rostlin,
to postupuje zdmi nedůvěry.
Cožpak mohu nevěřit, nebo bloudit?
Ne, to může jen ten,
co lidi mezi prsty chce soudit.
A to příroda nedělá.
Ta má stejný metr,
jenž tvoří minuty, hodiny a dny.
Neměří podíl viny.
Snad jen viny na životě,
ale ta je dobrá a netrápí tě.
Přečteno 443x
Tipy 2
Poslední tipující: BARBYE
Komentáře (0)