Kaštánek
Anotace: tak hebce v dlani hřál....
kaštánku hnědý, s ošoupaným bříškem
peřinou z listí podzimu se hřeješ
když kapky rosy večerní ji smáčí
o jaru příštím tichou píseň pěješ
ocásku špičkou zlíbáš matku zemi
do tmavé hlíny kořeny své vnoříš
snad za pár let, až budeš trochu jiný
poklony květům pampelišky složíš
vezmu tě v dlaně aspoň na chvilenku
horoucím dechem obalím tvé tělo
pak najdu místo, kde slunce sílu vkládá
peřinou listí zas tě tiše skreju...
Přečteno 606x
Tipy 22
Poslední tipující: denebrin, Nút, Holis, Levandule, NikitaNikaT., Romana Šamanka Ladyloba, Saša T., Psavec, Mbonita, strašidýlko-střapatý, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)