Život v růži
*
Schováváš se v díře v plotě,
něžná, plachá jako kotě,
co chtělo by ven a nemůže
– úděl stejný pro růže.
Ke kůlu drátem přikovaná,
bez pomoci, tiše, sama,
v dešti se tu koupeš celá,
rdíš se v trní, osamělá,
pro mě jsi vykvetla,
vím to, jediná, moje,
tím více voníš, čím více hnoje,
chvěješ se zimou ve vánku,
oděná v sametovém župánku
čekáš, až přijde mráz.
Na jaře snad znova, zase...
Naposled pohladím
tvé lístky rudé,
je to až k zbláznění,
zima tu bude
v krátkém čase.
Jsi kalich léčivé krve,
co vhání do žil spoustu sil;
do dlaní vzala jsem tě prve
a tvé vůně napila se
– život se ve mně probudil.
*
*
Přečteno 441x
Tipy 26
Poslední tipující: maranika, Jenda P., Špáďa, jusTMee, NikitaNikaT., Triffid Kolbe, Holis, Myrja, Bíša, 6thSun, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)