Daň pozdnímu létu
*
Slunko se do kmenů opírá,
s námahou dýchá ovocný sad,
královna ledová dotírá,
v půlce se láme listopad.
Z větví se snáší křídla heboučká,
listí už tleje v oraništi,
nějaký motýl, asi babočka,
plete si podzim s jarem příštím.
Zaplať bůh světu, že je tu
moje snad zahřeje dlaň,
navzdory pozdnímu létu
motýlek zaplatí daň.
Z poháru paprsků slunečních
poslední upíjel vteřiny,
prokřehlý, ještě než padl sníh,
lehl si pod jabloň do hlíny.
*
*
Přečteno 419x
Tipy 29
Poslední tipující: Jenda P., Holis, Petbab, saddova, Veselý Drak, Mario de Janiero, Mbonita, NikitaNikaT., Flamy, jita.1965, ...
Komentáře (13)
Komentujících (11)