Když podzim zimě vládu přenechává
Anotace: ...tak barvy ztrácí? To se jenom zdává... :o)
Pochmurné barvy vědět dají,
že nic nebývá na věky
a že je na našem vnímání,
co vstřebáváme vzápětí...
Tóny žluté zůstaly v duších
a nechaly tam jasnou zář...
krása má stopy, které sluší
a nesmaže je kalendář...
Jen na okamžik nadechneme
do sebe vůni mámivou,
pak tichou píseň poslechneme,
co zní zamlklou krajinou...
Když sníh kolem nás zimu víří,
rozprostírá se bílá běl...
aby každý z nás v jemném chmýří
zas barevný tón rozzváněl...
Přečteno 429x
Tipy 38
Poslední tipující: kavec, BArBArKO, Šerpík 1, Roger, Holis, shakespeares, j.c., Hančí, Marfuša, kouzelníček, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)