Zima...
Anotace: Tak trochu jinak...
Z mraků se sype sníh
po zemích spálených,
z nichž člověk sklízel klas.
Na planetě neřáda
nastala zimní nadvláda
a dnům se krátí čas.
Holé stromy listnaté
opláčou listy zaváté,
když svlíkly se do nahoty.
Sekyrka v lidské dlani
se k jejich kmenům sklání,
by sťala jejich životy.
Nelehká je to doba,
mráz za nehtama bodá,
z komínů stoupá dým.
Je těžší živobytí
a bledý měsíc svítí
večerům marnivým.
V mrazivých vodách rybníka
utichá hlas vodníka,
duším dá chvíli klid.
I ve mně zima sílí,
nechám se pro tu chvíli
raději zamrazit.
Přečteno 584x
Tipy 6
Poslední tipující: snupicek, Churry, NikitaNikaT.
Komentáře (0)