Moře
Anotace: cítím se u něj dobře...
Příjemně to pálí,
neklid, ten je v dáli.
Ležíš na písku,
čistě bílém a bez kamínků.
Krásné teplo je ti,
nemusíš se o nic starati.
Jen kdy příliv bude,
aby ti voda neřekla: Jdeme!
Voda, jo voda.
křišťálově čistá,
slaná jak po polévce miska.
Voda, jejíž vlny šumí,
pokaždé když břeh vlnami hladí.
Slabý vítr fouká,
a zvuk moře ti pouští do ucha.
Komentáře (0)