Rozloučení se sochou
HLedám v tajemných lesích
ztracenou pohádku
o dvou nadpozemských lidech
už zase nejseou sami
však jeden z nich žije
na březích řeky Melancholie
došli až ke kamenné soše
rozloučili se tiše
neplakali...
Kdysi tam víla čekávala
často na milého rytíře
květiny s láskou zalévala
než zjevil se u bran vykýře
tam hráli si s měsíčními skřítky
Scoha je opuštěná
studánka vyděšená
už nesedává tam
voda je hluboká
a víla slepá však divoká
občas proběhne kolem
slepá
němá
hluchá
smutná je socha
čekala na ni
jezerní smilování
jen dravý lesní pták
může ji vrátit zrak
jen s ním lze vzlétnout do oblak.
Naschledanou socho,
snad zase někdy příště...
Přečteno 524x
Tipy 7
Poslední tipující: losscar, Bíša, Rytíř bláznovství
Komentáře (2)
Komentujících (2)